MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

9 november 2019

Hely Hub Rotterdam voor iedereen beschikbaar

Op zaterdag 9 november 2019 gaat de Hely Hub aan het Hoogkwartier in Rotterdam officieel open. De Hely Hub kon al twee maanden gebruikt worden door deelnemers van de Mobility Challenge, maar zal nu beschikbaar zijn voor de hele buurt. De diverse soorten deelvervoer in de hub moet de bewoners van Rotterdam helpen om hun vervoer duurzamer, voordeliger én slimmer te regelen. 

Hely Nieuws

Hely opent eerste hub in Rotterdam.

Rotterdam’s eerste Hely Hub opende op 9 november 2019 aan de Hoogstraat in het Hoogkwartier. De hub is uitgerust met diverse soorten deelvervoer: e-bikes, elektrische bakfietsen, elektrische en gewone auto’s. Bewoners in en om het Hoogkwartier kunnen van al deze vervoermiddelen gebruiken, via één app. 

Deelvervoer made easy

Deelvervoer is geen onbekend concept in Rotterdam en met goede reden; de parkeerdruk stijgt hard, de wegen worden steeds drukker en de lucht wordt meer en meer vervuild. Door je vervoer te delen, in plaats van zelf een auto aan te schaffen, kunnen deze problemen worden verholpen zonder zelf minder flexibel te worden. Zo zie je in Rotterdam regelmatig deelauto’s, -scooters, -fietsen en -birò’s rijden. Bij Hely kunnen al deze vervoermiddelen gebruikt worden via maar één app: de Hely app. De vervoermiddelen staan niet verspreid door de stad, maar altijd op een centrale plek: de Hely Hub. Zo weet je altijd precies waar je jouw vervoermiddel kunt vinden en hoef je niet voor alles een apart account aan te maken. Wel zo eenvoudig!

Zichtbaar tijdens de Mobility Challenge

Naast de voordelen van deelvervoer voor het milieu en de druk op de weg, kan het buurten ook mooier maken. Dit werd duidelijk tijdens de Mobility Challenge Hoogkwartier. Hierbij lieten dertig bewoners hun auto staan en maakten twee maanden lang alleen gebruik van Hely deelvervoer. De vrijgekomen parkeerplekken werden omgetoverd tot tijdelijke groene plekken. Zo werd het voor de hele buurt zichtbaar wat deelvervoer doet met de openbare ruimte en hoe veel leuker deze kan worden ingericht. De Mobility Challenge Hoogkwartier was een samenwerking tussen Stadslab Hoogkwartier en gemeente Rotterdam, om Rotterdam toekomstbestendig te maken. 

Ga ook op pad met Hely

Woon of werk je in Rotterdam en wil je ook graag gebruik maken van de Hely Hub? Meld je aan via de onderstaande button of via de Hely app en ga meteen op pad!

Aanmelden

NU €10 WELKOMSTKORTING!

Aanmelden

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.