ios
android

MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

RIJTIPS

VEILIG RIJDEN IN DE MIST

Het zal de meeste van ons al wel eens overkomen zijn. ‘s Ochtends vroeg onderweg naar je werk rijd je in een dikke mist bank. Dit vraagt toch net een extra niveau oplettendheid. In de mist wordt jouw zicht namelijk flink beperkt. Met deze 4 tips van Hely weet je precies waar je op moet letten als je de weg op gaat met dichte mist. 

Tip 1: Let op  je snelheid

Met dichte mist is het vaak lastig om ver vooruit te kijken. Je zult dus vaak sneller moet reageren en je hebt minder tijd om te anticiperen. Bereid je hier goed op voor door je snelheid te minderen. Hierdoor geef je jezelf iets meer tijd om te kunnen reageren, waarmee je gevaarlijke situaties voorkomt. 

Tip 2: Gebruik je mistlampen of dimlichten

Je mistlampen heb je niet voor niets. Gebruik ze dus ook wanneer je rijdt in de mist. Maar zet ze niet te vroeg aan. Dan kunnen ze namelijk verblindend zijn voor andere weggebruikers. Zet de voorste mistlampen aan als je zicht minder is dan 200 meter en achter pas bij minder dan 50 meter zicht. Let op: bij veel moderne auto’s gaan de lichten automatisch aan, mistlampen doen dit niet altijd. Zet deze dus handmatig aan. 

Tip 3: Zet de ruitverwarming aan

Door de mist kan er condens ontstaan op je voor- of achterruit. Hierdoor wordt het al beperkte zicht, nog minder. Zet dus je ruitverwarming aan om zoveel mogelijk zicht te behouden. 

Tip 4: Let op temperatuur

Mistbanken creëren een vochtlaag op de weg. Dit is bij temperaturen boven het vriespunt niet zo erg. Maar als de temperatuur onder het vriespunt raakt, is het opletten geblazen. Dan kan deze vochtlaag namelijk bevriezen, waardoor het wegdek erg glad wordt. Kijk dus ook even naar de temperatuur voordat je de weg op gaat.

HELY HELPT JE OP (DE) WEG

Bij Hely vinden we het belangrijk dat jij onder alle weersomstandigheden veilig de weg op kunt. Daarom rijden onze fleetcheckers constant rond om de auto’s te controleren op bandenspanning, ruitenwissers, verlichting, airco etc. Zo kun jij met een gerust hart op pad, ongeacht het weer!

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.