MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

Hely Nieuws

Mobility Challenge Hoogkwartier gestart

De auto laten staan en twee maanden lang alleen gebruikmaken van deelauto’s, deelfietsen en het openbaar vervoer. Dertig bewoners van het Hoogkwartier gaan deze uitdaging voor twee maanden aan tijdens de Mobility Challenge. Hely is erg trots om zich de deelvervoer partner van Gemeente Rotterdam te zijn tijdens deze Challenge. Lees hieronder het volledige nieuwsbericht.

7 september 2019

Hely op de Mobility Challenge

De auto laten staan en twee maanden lang alleen gebruikmaken van deelauto’s, deelfietsen en het openbaar vervoer. Dertig bewoners van het Hoogkwartier gaan deze uitdaging voor twee maanden aan tijdens de Mobility Challenge. Hely is erg trots om zich de deelvervoer partner van Gemeente Rotterdam te zijn tijdens deze Challenge.

De deelnemers zetten hun auto tijdens de Mobility Challenge in een parkeergarage buiten de wijk. De vrijgekomen parkeerplekken worden tijdelijk omgebouwd tot groene plekken. Doel van het experiment is om zichtbaar te maken wat deelmobiliteit kan betekenen voor de openbare ruimte in de buurt. Ook maken bewoners zo kennis met het gebruik van deelvervoer van Hely.

Testen deelvervoer

De Mobility Challenge is een samenwerking tussen Stadslab Hoogkwartier (een initiatief van bewoners om de wijk ‘toekomstbestendig’ te maken) en gemeente Rotterdam. De bewoners gaven aan meer behoefte te hebben openbare ruimte en groen in de wijk.

In het Hoogkwartier staan veel auto's voor het merendeel van de dag stil. Die kostbare ruimte kan ook voor veel andere doeleinden gebruikt worden. Met het gebruik van deelvervoer ontstaat er meer ruimte. De auto hoeft dan niet meer in de wijk te worden geparkeerd. Dertig bewoners testen nu twee maanden lang of dit werkt. Zestig andere inwoners zonder auto doen ook mee en testen hoe zij het gebruik van deelvervoer ervaren.

Openbare ruimte

Doel van het experiment is om mensen ervan bewust te maken dat invulling van hun mobiliteit ook invloed heeft op de openbare ruimte. Wethouder Judith Bokhove (mobiliteit, jeugd en taal): 'Het is een mooi experiment waarin bewoners en gemeente met elkaar samenwerken en leren door te doen en te experimenteren. Juist het enthousiasme uit de wijk is hierbij belangrijk. Bewoners krijgen de kans om mee te denken, nieuwe vormen van mobiliteit uit te proberen en hier ook iets voor terug te krijgen in de vorm van een betere, gezondere leefomgeving.'

Bron: Gemeente Rotterdam

Hely Hub Rotterdam

Hely is de deelvervoer partner van gemeente Rotterdam en heeft speciaal voor deze challenge de Hely Hub tot 9 november exclusief beschikbaar gemaakt voor de deelnemers. Vanaf 9 november is de Hely Hub open voor alle bewoners in de buurt. In deze hub staan elektrische auto, gewone auto’s, e-bikes en bakfietsen. Woon jij in Rotterdam en wil je ook gebruik maken van Hely? Schrijf je alvast in op www.hely.com/rotterdam zodat je op de hoogte wordt gehouden van deze hub én je direct een mail krijgt om je account te activeren zodra de hub live gaat voor de buurt.

Aanmelden

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.