MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

DUURZAAMHEID & DEELVERVOER

Het milieu verbeteren met deelvervoer

Deelvervoer, een vorm van vervoer waarbij meerdere mensen hetzelfde voertuig gebruiken, wordt steeds populairder in Nederland. Niet gek, aangezien deelvervoer een oplossing biedt voor vele maatschappelijke problemen. Een daarvan is de druk van vervoer op ons milieu. We somden een paar feitjes voor je op over hoe deelvervoer bijdraagt aan een beter milieu.

augustus 2019

De feiten over duurzaam deelvervoer

Minder auto’s op de weg

Voor iedere deelauto zijn er tot wel 11 minder personenauto’s op de weg. Veel mensen kiezen er namelijk voor geen eigen auto aan te schaffen en in plaats daarvan een deelauto te gebruiken. Sommige mensen verkopen zelfs hun eigen auto!

Minder stilstaande auto’s

Veel mensen gebruiken hun auto heel af en toe, de rest van de tijd staat hij stil. Wist je dat in auto’s in Nederland gemiddeld 95% van de tijd stil staan? En ja, zelfs bij stilstand heeft een auto effect op het milieu. De parkeerplek moet namelijk geproduceerd worden, deze plek kan niet meer gebruik worden voor groen én de auto moet daarnaast ook nog geproduceerd worden, terwijl deze vervolgens nauwelijks wordt gebruikt.

Minder productie van vervoermiddelen 

Hoe meer mensen deelvervoer gebruiken, hoe minder vervoermiddelen geproduceerd hoeven te worden. Dat bespaart niet alleen CO2 die vrijkomt bij productie, maar ook veel grondstoffen die nodig zijn voor het vervoermiddel. 

Autodelers rijden minder kilometers

Een autodeler rijdt gemiddeld 20% minder kilometers dan een niet-autodeler. Als er een auto voor je deur staat ben je namelijk sneller geneigd om de auto te pakken. Ook al kun je dat ritje makkelijk met de fiets maken. Je kunt het vergelijken met je favoriete koekjes: als het voor je neus staat zul je waarschijnlijk sneller een koekje pakken, ook al heb je niet per se trek in een koekje. 

Deelvervoergebruikers gebruiken vaker ander vervoer

Mensen die deelvervoer gebruiken kiezen vaker voor andere vervoermiddelen dan de auto. Hely gebruikers bijvoorbeeld kiezen vaker een elektrische bakfiets als ze veel boodschappen doen, of pakken een e-bike als het te ver is voor de fiets maar een auto niet nodig is. 

Elektrisch rijden wordt toegankelijker

Een eigen elektrische auto is enorm duur en daardoor niet voor iedereen weggelegd, ook al willen veel mensen wel elektrisch rijden. Veel deelvervoeraanbieders bieden nu ook elektrische auto’s aan, waardoor elektrisch rijden veel toegankelijker wordt. In een groot deel van onze Hely Hubs staan ook elektrische auto’s die voor alle Hely gebruikers gehuurd kunnen worden. Bekijk het aanbod bij jou in de buurt op www.hely.com.

Eerst ervaren, dan geloven

Dat deelvervoer goed is voor het milieu weten we nu. Maar wist je ook dat het enorm leuk én makkelijk is? Meld je aan bij Hely en probeer het zelf!

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.